MiniRok 2016: 2 dagen (foto)feest!

De 10e editie van MiniRok Stramproy was dit jaar een twee daags evenement met uiteraard lekkere muziek, maar ook veel ander vertier voor jong en oud. Op het terrein achter sporthal De Grenslibelle had de organisatie met hulp van verschillende vrijwilligers een festivalterrein gebouwd, stevig groter dan de laatste jaren, meer ruimte om te relaxen met de hele familie en in de avonduren veel meer ruimte om goed naar de bands te bekijken.

Michiel Veenstra op MiniRok 2016

Michiel Veenstra op MiniRok 2016

Vrijdagavond was het terrein al deels open om in de tent te kunnen dansen op plaatjes gedraaid door locale DJ’s Jeroen en Inversus en 3FM jock Michiel Veenstra. Deze nieuwe openingsavond van MiniRok was gelijk een succes te noemen: vooral de jeugd wist het terrein te vinden en ging goed los.
Op de traditionele festivaldag zelf, zaterdag dus, gingen de poorten open om 13:30 en een half uur later werden oren wakker gerammeld door Velosso. Silent Runners, King Dalton en Grim Tim maakten de middag vol en (presentator) Bas zette met z’n Bazookas met foute teksten en een mix van punk en ska aan de vooravond het terrein op z’n kop. Boogie Beasts en Death Alley bewezen absoluut een doorbraak te mogen verwachten, goede muziek en een enthousiast publiek. In de tent waren platendraaiers van The Vinyl Twins bezig met de tent te slopen, muzikaal dan wel.
Over afsluiter Hickey Underworld gaan we het ff niet hebben.
Al met al een zeer geslaagde editie van MiniRok, 10 jaar jong en stilaan volwassen aan het worden. Op naar de volgende editie!

Foto’s van deze editie zijn al te vinden op de Facebook pagina van Appelseen.com Fotografie. Voor wie een afdruk of bestand wil kopen kan daarvoor terecht bij onze partner Picture Present. De foto’s zijn op deze website de komende 3 maanden te bestellen (daarna niet meer!).
Voor vrijdag kijk HIER, en voor zaterdag kun je HIER terecht.

MiniRok 2015: Dé foto!

Een dikke week geleden was het weer feest in Stramproy: de 9e editie van MiniRok vond plaats achter sporthal De Grenslibelle. it jaar werkte het weer super mee: een zonnige editie zorgde ervoor dat het terrein al in de middag volliep met muziekliefhebbers en complete families die zin hadden in een portie muziek, plezier en de nodige potjes bier.
Als opbouw vrijwilliger ben ik al jaren lang enkele dagen voor het festival zelf op het terrein aanwezig, dit jaar slechts één dag, maar de voorpret was er niet minder om. Op de avond ervoor maak ik me ook altijd op om de festivaldag zelf als fotograaf door te brengen. Podiumfotografie blijft een uitdaging als fotograaf, het dynamische gedrag van muzikanten vastleggen met vaak een vrij onvoorspelbare lichtshow erbij: het vergt geduld, kennis van fotografie en je moet het doen met plezier. Ook deze editie kwam ik thuis met meer dan 500 foto’s van deze mooie dag. Foto’s van ruige bands, spetterend door de lens gevangen (ook nog dank aan Maurice voor het uitlenen van z’n superieure 2.8 objectief!), dit keer allemaal omgezet in (hard) zwart/wit.
De Sniek in actie!

De Sniek in actie!

Maar ook foto’s van het publiek, vaak relaxende ouders, muziek luisteraars en een berg kids die achter op het terrein hun eigen festival hebben met al die springkastelen en de knutselhoek. Uit die serie foto’s knalde er eentje: een grote lobbes die aan ’t kuiten was met een paar kids, zwarte kleding met dito halflange baard en een gestalte wat de zon kan doen verdwijnen, maar niet op deze foto, de smile op het gezicht van “Sniek” is nog groter dan zijn voorkomen. Het is dan ook niet vreemd dat juist deze foto uit die hele serie veruit het vaakst is geliked op Facebook. Voor mij is dit ook precies het soort foto wat ik graag maak: een ongeregiseerd stuk plezier, zowel van jong als oud, ze doen gewoon hun ding met veel plezier. En als de camerasettings en richting van de lens dan goed zijn krijg je dit: een spetterende plaat!

Zowel de serie Bands al Publiek zijn te bekijken op de Appelseen.com Fotografie Facebook pagina , en nou ook eventueel te bestellen via Picture Present. Klik hier voor de Bands serie en hier voor de Publieks serie.
MiniRok 2016: Be There!

MiniRok 2016: Be There!

Volgend jaar het 2e lustrum van MiniRok Stramproy. Ik ben er weer bij, jij ook? Schrijf maar vast 30 juli 2016 in je agenda!

Huiskamer plezier

Je kunt als fotograaf natuurlijk wel een hele grote studio willen, maar financieel is dat natuurlijk niet altijd mogelijk. Gelukkig zijn er ook nog budget-technisch leuke oplossingen te verzinnen, waarmee je wel uit de voeten kunt zonder aan kwaliteit in te boeten. De huiskamer verbouwen en veel plezier maken. Het resultaat: kijk zelf maar!
IMG_8943 merijn-inge-joeri-072 merijn-inge-joeri-151 merijn-inge-joeri-266 merijn-inge-joeri-271 merijn-inge-joeri-290

Feest fotoshoot “Toos 60!”

Toos 60!Toos werd afgelopen maand 60 en gaf een gezellig feestje voor familie en vrienden. Als uitgenodigden stonden we voor de vraag “wat geven we de jarige job als cadeau?”. Een lastige, maar er werd wat op gevonden: een fotoshoot voor Toos en alle gasten op het feestje, met als resultaat een leuke herinnering in de vorm van een fotoboek voor de jarige.
En voor de anderen, ja, ook daar hebben we aan gedacht. Vanaf vandaag is het mogelijk de foto’s van dat gezellige feestje te bekijken en desgewenst te bestellen op onze site van Picture Present. Klik op deze link en je komt er vanzelf terecht. Veel terugkijk plezier.

En Toos, nog ins unne dikke proficiat!

Nederweert Vitaal

In beweging krijgen en in beweging houden is het uitgangspunt van de organisatie van de jaarlijks terugkerende “beurs” voor “ouderen” in Nederweert. Tot twee jaar geleden ging het gebeuren onder de naam “55plus beurs” gebukt, tegenwoordig is Nederweert Vitaal de naam die veel beter de lading dekt: niet alleen de minder jeugdigen, maar juist ook de middelbare leeftijd heeft op deze beurs genoeg te zien.
Twee hallen van Sporthal “De Bengele” gevuld met (para)medische zorg, sport- en spelverenigingen en ondersteunende stichtingen. Afgelopen zondag was het weer zover en naast het verzorgen van de stand van Podotherapie InKa had ik nog even tijd om een kleine sfeerreportage te maken. De foto’s hiervan zijn vanaf nou twee maanden te bekijken (en desgewenst te bestellen)  via onze afdrukpartner “Picture Present”.

Weert Kermis 2013

Een zonnig weekend, iets schrale wind maar het mocht de pret niet drukken. De binnenstad van Weert liep weer vol mensen die draaiden, zwierden en slenterden op de gezelligste kermis van Nederland.
Enkele uren heeft Appleseen.com Fotografie doorgebracht met het in beeld brengen van dit plezier. Het resultaat: een leuke sfeerimpressie en wellicht een aandenken voor uzelf op de kermis van Weert!
Foto’s bekijken en eventueel bestellen kunt U doen via onze verse afdrukservice van PicturePresent. Zij handelen betaling, afdruk en verzending allemaal in eigen beheer af en in minder dan een week heeft U een mooie afdruk in huis.
De links: Serie 1Serie 2 en Serie 3, afhankelijk van het getal wat U op het ontvangen kaartje kunt terugvinden.

Veel kijk plezier!

MiniRok!

Ja, dat was weer een feestje, MiniRok 2013 was een van de meest geslaagde edities tot dusver. Perfect weer, heerlijke muziek, een lekker gevuld terrein en een super sfeer.
De heren van de organisatie zullen her ermee wel eens zijn, alhoewel er in de dagen erna door diezelfde mensen en de fotograaf van dienst nog veel werk verzet moest worden om de boel weer opgeruimd te krijgen. Vandaar dat vandaag pas de foto’s van afgelopen zaterdag online zijn komen te staan. Bandfoto’s volgen zelfs nog iets later, maar het publiek kan alvast terug genieten en eventueel foto’s bestellen via de fotogallerie. Veel plezier en tot volgend jaar weer!

Communishoots

no images were found

Of ik ook de jeugd op plaat vastleg? Die vraag komt in deze koude dagen aan het begin van het jaar weer langs. En jazeker, communieshoots van de jeugdigen maak ik met plezier. In het verleden al enkele knappe jonge heren en bruisende dames in dop voor de lens gehad en daarvan spontane plaatjes mogen maken die ondertussen stevig uitvergroot aan de huiskamermuur hangen en de trotse ouders een goed gevoel bezorgen.
Ook dit jaar staan alweer enkele shoots op de planning, maar er zijn nog wat data open voor die mooie dag in mei of juni. Dus wilt U de bengel nog in z’n mooiste pakje en leukste jurkje vast laten leggen, neem dan snel contact op via info@appleseen.com.

Overigens is niet alleen een communie een goede reden voor een shoot met de jeugd. Ook in andere jaargetijden is het mogelijk om een outdoor shoot te regelen, waarbij zoon of dochterlief in the picture mag staan.

Onder de “lees meer” vindt u een aantal foto’s die in voorgaande jaren zijn gemaakt.

Continue Reading…

Wellnessbeurs Nederweert

Zondag 9 december was ik als fotograaf als gast van Podotherapie InKa aanwezig op de (eerste) Wellnessbeurs in de Pinnenhof in Nederweert. Inge Kanters, van InKa, had me uitgenodigd om de sfeer van de beurs vast te leggen en aansluitend een foto-reportage te doen van haar en haar collega. Geen probleem voor Appleseen.com Fotografie! Ervaring op (drukke) evenementen hebben we in de loop der jaren genoeg opgedaan.

Naast een leuke opdracht was het ook een leuke middag. Omdat meerdere mensen mij gevraagd hebben of ze de foto’s konden bekijken heb ik een sfeer-reportage van de middag hieronder neergezet. Veel kijkplezier en voor wie meer informatie wil: mailen naar info@appleseen.com mag altijd.

no images were found

Weert Kermis

Bestel de foto op www.ubentopdefotogezet.nlHet was een lange dag vol kleuren, kermismuziek, veel gezichten vol plezier en een hele berg klikjes met de linker wijsvinger, maar het was zonder meer een geslaagde dag voor Appleseen.com Fotografie: Weert Kermis op de foto zetten en dan niet de attracties, maar de kleurrijke mensen die, mede door het fantastische weer, over de 7 pleinen flaneerden.
Dit was de eerste keer dat er gericht voor www.ubentopdefotogezet.nl een reportage gemaakt werd, 7 series van elk ruim 50 foto’s is het uiteindelijke resultaat. Vrolijkheid knalt van het scherm bij het zien van de plaatjes en dat gevoel heb ik zelf ook overgehouden aan deze dag. Grote kans dus, dat dit in de toekomst weer gedaan gaat worden.
Heeft u een kaartje gekregen, dan staat u waarschijnlijk op een van die leuke foto’s. Kijk dus gauw op www.ubentopdefotogezet.nl en bestel een afdruk!
Voor wie nog verder gaat op de kermis: nog veel plezier! Geniet er van, met ons, in Weert! 😉