“Maak ins effe un foto van os”


Zelf een fotoshoot organiseren is makkelijk; je regelt Appleseen.com Fotografie als fotograaf en aan de slag. Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat kun je zelf verwachten? Op deze pagina’s wordt uitgelegd hoe de shoot in z’n werk gaat, er zijn voorbeelden van basis-stijlen te bekijken en ook de algemene voorwaarden die Appleseen.com Fotografie aan voor een fotoshoot heeft opgesteld zijn hier terug te vinden.

De fotoshoot

Een fotoshoot begint altijd met 3 zaken: één of meerdere mensen die voor de lens willen staan, een fotograaf die de camera kan bedienen en tevens kan optreden als regisseur én een locatie. Als je Appleseen.com Fotografie in de arm hebt genomen voor een fotoshoot van jezelf zijn 2 van de 3 variabelen al bekend, de locatie kiezen is iets wat jezelf voor kunt kiezen of in samenspraak met de fotograaf kunt doen.

Bedenk vooraf al wat voor foto’s je zelf verwacht: wil je alleen je gezicht geportretteerd hebben of wil je van je tenen uit op de plaat komen staan? Heb je voorkeur voor naturel of experimenteer je graag met make-up? Is de achtergrond van belang of ervaar je die eerder als storend? Verder kan een fotoshoot een formeel karakter hebben, denk daarbij aan foto’s voor een bedrijfswebsite, of juist informeel, speels of  “over de top” zoals Lady GaGa. Hoe beter je weet welk resultaat je wilt bereiken hoe makkelijk het is om dat resultaat te kunnen bereiken. Geef je wensen vooraf door zodat de fotograaf ook goed weet wat je wil.

Het precieze verloop van de fotoshoot is sterk afhankelijk van het gewenste eindresultaat, maar normaal dient voor de duur van een fotoshoot tussen één en twee uur uitgetrokken te worden. Voorbereidingen voor zoals kleding en make-up vallen buiten die tijd en dienen dus vooraf in orde gemaakt te zijn. Ideeën daarover staat op onze Tips & Trics pagina.

Na afloop van de fotoshoot worden de foto’s bewerkt. Dit kan minimaal zijn of juist extreem, afhankelijk je persoonlijke wensen. Appleseen.com Fotografie werkt veel met uitgesproken stijlen, variërend van vrij normaal kleurgebruik tot zwart/wit, sepia of mono-chroom. Voorbeelden voor deze stijlen kun je bekijken op onze style pagina.

Verder heeft Appleseen.com Fotografie een aantal voorwaarden opgesteld waaraan een fotoshoot moet voldoen. Deze zijn terug te vinden op de algemene voorwaarden pagina.