“Klik mèr raak!”


Een foto maken klinkt zo simpel, maar om een goede foto te maken komt er heel wat meer kijken dan gewoon het drukken op het knopje van de camera. Erg belangrijk is om van tevoren na te denken over wat de bedoeling van de foto is. Anders gezegd: wat moet  de foto uitstralen, voor wie is de foto bedoeld? Om dit idee te verduidelijken kan ik mijn manier van fotograferen grofweg verdelen in een viertal takken, al dan niet als vrije opdracht.
Iemand nog ideeën voor een andere richting? Gewoon laten weten!

Communicatje of player?

Communicantje of player?

Communie shoot

En ja, daar staat hij dan: in een chique pakje, netjes staan voor die leuke muur met op de achtergrond wellicht nog een klein interessant detail en vriendelijk glimlachen! Leuk!
Maar dat is niet de manier waarop ik communie shoots aanpak. Kids tonen hun ware glimlach pas als ze bezig zijn met wat ze zelf het liefste doen: spelen, rondkijken, dingen ontdekken, precies zoals wij allemaal ooit hebben gedaan! Het enthousiasme wat er dan vanaf springt, dát is de moeite waard om vast te leggen en te gebruiken als een leuke communie-foto. Daarom spendeer ik als fotograaf ook wat extra uurtjes als het gaat om een communie shoot: een leuke middag zonder stress geeft gegarandeerd een aantal prachtige plaatjes!

Portret fotografie

Een Karel Appel aan de muur: modern! Idem voor een Rembrand, Dali of gewoon een Broodje, maar zeg nu zelf: Wat is er mooier dan een portret van jezelf of van jullie tweetjes? Volledig in die setting die jezelf wilt, in die kleuren waar je het liefst naar kijkt of die gewoon mooi bij alles passen. Heel intiem of op de foto met je grootste hobby? Jawel, ook daar kan Appleseen.com Fotografie voor zorgen! Portretfotografie in de breedste zin van het woord.

Brett @Paradiso

Van dorpskroeg tot Paradiso!

Podium fotografie
De muziek, dat is uiteraard het allerbelangrijkste bij een (live) optreden, maar het is niet het enige wat een gig tot een geslaagd feest maakt! Een mooie sfeerimpressie als reminder of een voorproefje op het volgende optreden is absoluut essentieel. Veelal lastige sets door donkere achtergronden en bewegend, kleurrijk licht, snel bewegende mensen en vaak ook nog een zeer enthousiast publiek. Toch is het juist deze tak van fotografie die Appleseen.com Fotografie uitdaagt, hierdoor zijn er inmiddels al een aardig aantal bands en solisten op de gevoelige chip vastgelegd: van intiem tot groot podium.

Evenementen

Kermis, een festival, het Oud Limburgs Schuttersfeest, een bedrijfsborrel of een ander groot of klein evenement: vaak is het de moeite waard om er rond te lopen, te kijken en mensen in een ontspannen sfeer op de plaat vast te leggen. Voor bezoekers een leuke herinnering, voor organisatoren een must have!

Impressie

Hier beneden een selectie uit het werk van Appleseen.com Fotografie in de afgelopen jaren. Klik erop voor een grotere versie en laat mijn foto’s voor zichzelf spreken.