MiniRok 2015: Dé foto!

Een dikke week geleden was het weer feest in Stramproy: de 9e editie van MiniRok vond plaats achter sporthal De Grenslibelle. it jaar werkte het weer super mee: een zonnige editie zorgde ervoor dat het terrein al in de middag volliep met muziekliefhebbers en complete families die zin hadden in een portie muziek, plezier en de nodige potjes bier.
Als opbouw vrijwilliger ben ik al jaren lang enkele dagen voor het festival zelf op het terrein aanwezig, dit jaar slechts één dag, maar de voorpret was er niet minder om. Op de avond ervoor maak ik me ook altijd op om de festivaldag zelf als fotograaf door te brengen. Podiumfotografie blijft een uitdaging als fotograaf, het dynamische gedrag van muzikanten vastleggen met vaak een vrij onvoorspelbare lichtshow erbij: het vergt geduld, kennis van fotografie en je moet het doen met plezier. Ook deze editie kwam ik thuis met meer dan 500 foto’s van deze mooie dag. Foto’s van ruige bands, spetterend door de lens gevangen (ook nog dank aan Maurice voor het uitlenen van z’n superieure 2.8 objectief!), dit keer allemaal omgezet in (hard) zwart/wit.
De Sniek in actie!

De Sniek in actie!

Maar ook foto’s van het publiek, vaak relaxende ouders, muziek luisteraars en een berg kids die achter op het terrein hun eigen festival hebben met al die springkastelen en de knutselhoek. Uit die serie foto’s knalde er eentje: een grote lobbes die aan ’t kuiten was met een paar kids, zwarte kleding met dito halflange baard en een gestalte wat de zon kan doen verdwijnen, maar niet op deze foto, de smile op het gezicht van “Sniek” is nog groter dan zijn voorkomen. Het is dan ook niet vreemd dat juist deze foto uit die hele serie veruit het vaakst is geliked op Facebook. Voor mij is dit ook precies het soort foto wat ik graag maak: een ongeregiseerd stuk plezier, zowel van jong als oud, ze doen gewoon hun ding met veel plezier. En als de camerasettings en richting van de lens dan goed zijn krijg je dit: een spetterende plaat!

Zowel de serie Bands al Publiek zijn te bekijken op de Appelseen.com Fotografie Facebook pagina , en nou ook eventueel te bestellen via Picture Present. Klik hier voor de Bands serie en hier voor de Publieks serie.
MiniRok 2016: Be There!

MiniRok 2016: Be There!

Volgend jaar het 2e lustrum van MiniRok Stramproy. Ik ben er weer bij, jij ook? Schrijf maar vast 30 juli 2016 in je agenda!

Posted in concertfotografie by interjrs on september 8th, 2015 at 11:22.

Add a comment

Previous Post:   Next Post: