You are currently browsing the concertfotografie category.

MiniRok 2016: 2 dagen (foto)feest!

De 10e editie van MiniRok Stramproy was dit jaar een twee daags evenement met uiteraard lekkere muziek, maar ook veel ander vertier voor jong en oud. Op het terrein achter sporthal De Grenslibelle had de organisatie met hulp van verschillende vrijwilligers een festivalterrein gebouwd, stevig groter dan de laatste jaren, meer ruimte om te relaxen met de hele familie en in de avonduren veel meer ruimte om goed naar de bands te bekijken.

Michiel Veenstra op MiniRok 2016

Michiel Veenstra op MiniRok 2016

Vrijdagavond was het terrein al deels open om in de tent te kunnen dansen op plaatjes gedraaid door locale DJ’s Jeroen en Inversus en 3FM jock Michiel Veenstra. Deze nieuwe openingsavond van MiniRok was gelijk een succes te noemen: vooral de jeugd wist het terrein te vinden en ging goed los.
Op de traditionele festivaldag zelf, zaterdag dus, gingen de poorten open om 13:30 en een half uur later werden oren wakker gerammeld door Velosso. Silent Runners, King Dalton en Grim Tim maakten de middag vol en (presentator) Bas zette met z’n Bazookas met foute teksten en een mix van punk en ska aan de vooravond het terrein op z’n kop. Boogie Beasts en Death Alley bewezen absoluut een doorbraak te mogen verwachten, goede muziek en een enthousiast publiek. In de tent waren platendraaiers van The Vinyl Twins bezig met de tent te slopen, muzikaal dan wel.
Over afsluiter Hickey Underworld gaan we het ff niet hebben.
Al met al een zeer geslaagde editie van MiniRok, 10 jaar jong en stilaan volwassen aan het worden. Op naar de volgende editie!

Foto’s van deze editie zijn al te vinden op de Facebook pagina van Appelseen.com Fotografie. Voor wie een afdruk of bestand wil kopen kan daarvoor terecht bij onze partner Picture Present. De foto’s zijn op deze website de komende 3 maanden te bestellen (daarna niet meer!).
Voor vrijdag kijk HIER, en voor zaterdag kun je HIER terecht.

Posted augustus 2nd, 2016.

Add a comment

MiniRok 2015: Dé foto!

Een dikke week geleden was het weer feest in Stramproy: de 9e editie van MiniRok vond plaats achter sporthal De Grenslibelle. it jaar werkte het weer super mee: een zonnige editie zorgde ervoor dat het terrein al in de middag volliep met muziekliefhebbers en complete families die zin hadden in een portie muziek, plezier en de nodige potjes bier.
Als opbouw vrijwilliger ben ik al jaren lang enkele dagen voor het festival zelf op het terrein aanwezig, dit jaar slechts één dag, maar de voorpret was er niet minder om. Op de avond ervoor maak ik me ook altijd op om de festivaldag zelf als fotograaf door te brengen. Podiumfotografie blijft een uitdaging als fotograaf, het dynamische gedrag van muzikanten vastleggen met vaak een vrij onvoorspelbare lichtshow erbij: het vergt geduld, kennis van fotografie en je moet het doen met plezier. Ook deze editie kwam ik thuis met meer dan 500 foto’s van deze mooie dag. Foto’s van ruige bands, spetterend door de lens gevangen (ook nog dank aan Maurice voor het uitlenen van z’n superieure 2.8 objectief!), dit keer allemaal omgezet in (hard) zwart/wit.
De Sniek in actie!

De Sniek in actie!

Maar ook foto’s van het publiek, vaak relaxende ouders, muziek luisteraars en een berg kids die achter op het terrein hun eigen festival hebben met al die springkastelen en de knutselhoek. Uit die serie foto’s knalde er eentje: een grote lobbes die aan ’t kuiten was met een paar kids, zwarte kleding met dito halflange baard en een gestalte wat de zon kan doen verdwijnen, maar niet op deze foto, de smile op het gezicht van “Sniek” is nog groter dan zijn voorkomen. Het is dan ook niet vreemd dat juist deze foto uit die hele serie veruit het vaakst is geliked op Facebook. Voor mij is dit ook precies het soort foto wat ik graag maak: een ongeregiseerd stuk plezier, zowel van jong als oud, ze doen gewoon hun ding met veel plezier. En als de camerasettings en richting van de lens dan goed zijn krijg je dit: een spetterende plaat!

Zowel de serie Bands al Publiek zijn te bekijken op de Appelseen.com Fotografie Facebook pagina , en nou ook eventueel te bestellen via Picture Present. Klik hier voor de Bands serie en hier voor de Publieks serie.
MiniRok 2016: Be There!

MiniRok 2016: Be There!

Volgend jaar het 2e lustrum van MiniRok Stramproy. Ik ben er weer bij, jij ook? Schrijf maar vast 30 juli 2016 in je agenda!

Posted september 8th, 2015.

Add a comment

MiniRok!

Ja, dat was weer een feestje, MiniRok 2013 was een van de meest geslaagde edities tot dusver. Perfect weer, heerlijke muziek, een lekker gevuld terrein en een super sfeer.
De heren van de organisatie zullen her ermee wel eens zijn, alhoewel er in de dagen erna door diezelfde mensen en de fotograaf van dienst nog veel werk verzet moest worden om de boel weer opgeruimd te krijgen. Vandaar dat vandaag pas de foto’s van afgelopen zaterdag online zijn komen te staan. Bandfoto’s volgen zelfs nog iets later, maar het publiek kan alvast terug genieten en eventueel foto’s bestellen via de fotogallerie. Veel plezier en tot volgend jaar weer!

Posted augustus 16th, 2013.

Add a comment

MiniRok 2012

De 6e editie alweer, en eindelijk een heerlijk zonnige! The Stoolgang rees als een Fenix uit z’n eigen assen omhoog om het festival wakker te schoppen, Major Tom kreeg een herkansing van hun Pinkpop opening, de belgen van Gepetto & The Whale waren zuiders warm met geslepen gitaren, tussen alle 3FM bezoekjes, festivals en andere tour activiteiten hadden de Dirty Denims de tijd van hun leven (of in elk geval, zo leek het) in Stramproy. The Fudge knalde en uit the middle of nowhere waren The Bucket Boys opgetrommeld om een zooitje engelsen die last-minute hadden afgebeld te vervangen, Seasick Steve in drieën maakten ze duidelijk dat je weinig nodig hebt voor een super set muziek.
Ierse muziek, altijd lekker en dus ging met Circle J het dak al gauw van de bloedhete menigte en kon Automatic Sam gemakkelijk afsluiten met kneiterharde powerrock.

Ja, de organisatie is het ook dit jaar wederom goed gelukt om een heerlijk festival neer te zetten. Samen met het goede weer, de uitstekende performance op het podium en nietemin de bezoekers is dit weer een editie om in te lijsten. Net als de plaatjes hieronder. Deze selectie en meer foto’s zijn binnenkort te bekijken en te bestellen via onze shop.

no images were found

 

Posted augustus 22nd, 2012.

Add a comment

Nu of Nooit 2012

no images were found

Buiten de fotoreportages die ik op aanvraag doe ben ik regelmatig met camera te vinden bij concerten en festivals. Podiumfotografie is een verslavende tak van de algemene fotografie en je leert er heel snel hoe sterk zaken als sluiterstijd, diafragma en ISO met elkaar in verband staan. Een optreden in de huidige tijd is een hyper-actieve bende op de buhne, vaak met donkere kleding en dat uitgelicht door een spetterende lichtshow. Elementen die het een fotograaf niet makkelijk maken.

Vorige week vond in de Weerter poptempel De Bosuil de 5e voorronde van Nu of Nooit plaats, de limburgse bandwedstrijd waarvan de winnaar de volgende editie van Pinkpop mag openen. Niet de minste eer dus om sowieso mee te mogen doen aan deze contest. Voor mij was het een leuke gelegenheid om m’n nieuwe camera en lens uit te proberen in moeilijke omstandigheden. Makkelijk was het wederom niet, maar ik heb weer genoten, zowel van het maken van de plaatjes, het luisteren naar sommige bands en van de gezelligheid die op dergelijke plaatsen hangt: muziek, lol en eventjes helemaal eruit. Zoals een bevriende side-producer het veelvuldig noemt: living the good life!

no images were found

 

Posted februari 19th, 2012.

Add a comment

MiniROK 2011: muzikaal & fotografisch geslaagd

De lustrum editie van miniROK viel dit jaar helaas wat in het hemelwater. Toch was het muzikaal super: achtereenvolgens op de stage: The Scoop, Kill Ferelli, Annasaid, Birth of Joy, Filthy Nellie, Wallace VanBorn, Krach en Blues Brother Castro. Elk met een eigen muziekstijl maar allemaal met veel zin om een goeie set neer te zetten. En dat kon het aanwezige publiek wel waarderen.

Verder had de organisatie er alles aan gedaan om het festijn op de Steinakker in Stramproy weer in goede banen te leiden en ook om de bezoekers zoveel mogelijk een droog plekje te geven. Dat laatste is wellicht niet helemaal gelukt, maar het kon de pret niet drukken.

Zelf heb ik (wederom) genoten, een paar geheugenkaartjes vol plaatjes geschoten en een selectie daarvan is hieronder te bekijken. Bands die interesse hebben om foto’s voor eigen website te gebruiken kunnen contact opnemen via info@appleseen.com.

no images were found

 

Posted juli 28th, 2011.

Add a comment