Nu of Nooit 2012

no images were found

Buiten de fotoreportages die ik op aanvraag doe ben ik regelmatig met camera te vinden bij concerten en festivals. Podiumfotografie is een verslavende tak van de algemene fotografie en je leert er heel snel hoe sterk zaken als sluiterstijd, diafragma en ISO met elkaar in verband staan. Een optreden in de huidige tijd is een hyper-actieve bende op de buhne, vaak met donkere kleding en dat uitgelicht door een spetterende lichtshow. Elementen die het een fotograaf niet makkelijk maken.

Vorige week vond in de Weerter poptempel De Bosuil de 5e voorronde van Nu of Nooit plaats, de limburgse bandwedstrijd waarvan de winnaar de volgende editie van Pinkpop mag openen. Niet de minste eer dus om sowieso mee te mogen doen aan deze contest. Voor mij was het een leuke gelegenheid om m’n nieuwe camera en lens uit te proberen in moeilijke omstandigheden. Makkelijk was het wederom niet, maar ik heb weer genoten, zowel van het maken van de plaatjes, het luisteren naar sommige bands en van de gezelligheid die op dergelijke plaatsen hangt: muziek, lol en eventjes helemaal eruit. Zoals een bevriende side-producer het veelvuldig noemt: living the good life!

no images were found

 

Posted in concertfotografie by interjrs on februari 19th, 2012 at 11:08.

Add a comment